Zelf energie op wekken met behulp van een zonnepaneel. Zowel privé als zakelijk maken we hier graag gebruik van. Naast dat het goed is voor het milieu maakt het ons ook minder afhankelijk van de energieleverancier. Het aanschaffen van panelen om zelf energie op te wekken vraagt om een investering. Maar over het algemeen verdiend men deze investering in gemiddeld vijf jaar terug. Maar wat als iemand graag gebruik maakt van een zonnepaneel en deze niet kan laten plaatsen omdat het dak niet geschikt is? In dat geval biedt onze lichtgewicht zonnepaneel uitkomst! Meer weten? Lees dan snel verder!

Lichtgewicht zonnepaneel

Niet elke plek is geschikt om een zonnepaneel te plaatsen. De constructie van het dak is niet sterk genoeg. Of het is vanuit de gemeente niet toegestaan om gebruik te maken van zonnepanelen in verband met de lokale veiligheid.  Ook kan de ondergrond waarop de panelen geplaatst moeten niet geschikt zijn voor een traditioneel paneel. In dat geval biedt het lichtgewicht zonnepaneel van Solmade Energy uitkomst.

Het paneel is met een gewicht van 2,9 kg per m2 tot 70% lichter en 95% dunner dan een traditioneel paneel. Ook wordt ons paneel niet warmer dan 56 graden en behoort daarom tot één van de veiligste panelen op de markt. Omdat ons lichtgewicht zonnepaneel lichter zorgt dat ervoor dat deze op bijna elk dak geplaatst kunnen worden. Ander bijkomend voordeel is dat bij het plaatsen geen montagesysteem vereist is. Hiermee wordt de installatietijd verkort met 40%.

Milieu vriendelijk transport

Door het lichtere gewicht en het kleinere formaat wordt er tot 60% bespaard op de Co2 uitstoot bij elke transportbeweging. Dat maakt ons lichtgewicht zonnepaneel nog duurzamer en aantrekkelijker voor projectontwikkelaars. Onze panelen zijn dus vriendelijk in gebruik voor monteurs, goed voor het milieu en ook nog eens goed voor de eigen portemonnee.

Mogelijkheden

Wij richten ons bij het verkopen van de panelen met name op de grootverbruikers. Wij beschikken over een over een eigen Network Operation Center. Hier monitoren wij alle klantsystemen en locaties 24/7 real time. Opbrengst afwijkingen door schade of ernstige vervuiling en/of storingen worden direct doorgeven aan onze serviceafdeling.  Zo bent u altijd verzekerd van een optimaal werkend systeem.

Wilt u de panelen niet kopen, maar leasen voor een vast bedrag per maand? Ook dat behoort bij ons tot de mogelijkheden. Wij kunnen een compleet werkend solar systeem leveren vanaf 5 euro per maand/paneel. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.