Lichtgewichte zonnepanelen geschikt voor elk dak

Wat is het verschil tussen een zonnepaneel en een PV paneel? Het is een vraag die regelmatig voorbijkomt tijdens een klantgesprek. Maar is er sprake van een verschil tussen deze panelen? Het antwoord op deze vraag is nee. De afkorting PV staat voor ‘Photo Voltaic’ en staat in het Nederlands voor licht en elektriciteit. Naast het plaatsen van zonnepanelen op daken van particulieren kiezen ook bedrijven steeds vaker voor het plaatsen van zonnepanelen. In bijna alle gevallen is het dak geschikt voor plaatsing van meerdere panelen. Maar in sommige gevallen is de constructie van het dak niet sterk genoeg. In dat geval bieden onze lichtgewichte zonnepanelen uitkomst.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

In de eerste plaats wil je natuurlijk weten of het dak geschikt is voor zonnepanelen. Deze kunnen geplaatst worden op zowel schuine als platte daken. Of een dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen is niet alleen afhankelijk van de constructie. Om zonnepanelen te kunnen plaatsen moet u bijvoorbeeld eigenaar zijn van het dak. Ook is het goed om te controleren of er sprake is van schaduw door andere gebouwen of bomen. Is sprake van een klein beetje schaduw? Dan is hoeft dat geen probleem te zijn en is het rendabel genoeg om een zonnepaneel te plaatsen. Wanneer er sprake is van relatief veel schaduw is het dak minder geschikt voor zonnepanelen.

Lichtgewichte zonnepanelen

In sommige gevallen is de constructie van het dak niet sterk genoeg om daar zonnepanelen op te plaatsen. Wilt u toch zonnepanelen laten installeren op het dak? Dan bieden onze lichtgewichte zonnepanelen uitkomst. Deze zijn tot 70% dunner en 95% lichter dan de normale PV panelen. Met een gewicht van 2,9 kg per m2 zijn de ultra lichte panelen van Solmade Energy geschikt voor elke dakconstructie ongeacht type bedekking/bekleding. Mooie bijkomstigheid is dat onze panelen geen montagesysteem vereisen. Door de afmeting en het gewicht wordt er tot 60% bespaard op de Co2 uitstoot bij elke transportbeweging. Of deze lichtgewichte zonnepanelen net zoveel energie opleveren dan een normaal PV paneel? Ja, dat is het geval. Ook is het goed om te weten dat de lichtgewichte zonnepanelen niet warmer worden dan 56ºC. Onder andere daardoor zijn deze panelen de veiligste in de markt.

Meer informatie

Wilt u weten of de constructie van uw dak geschikt is voor onze lichtgewichte zonnepanelen? Of wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Na het adviesgesprek kunt u zelf bepalen op welke manier u wilt besparen op de energierekening. Naast het kopen van de lichtgewichte zonnepanelen kunt er ook voor kiezen om deze te leasen. Ook daarover vertellen wij u graag meer tijdens een gesprek.