Waarom ultralichte zonnepanelen gebruiken?

Voor niks komt de zon op. Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Waarom niet? Het kost je een dag voordat zon opnieuw opkomt. Maar feit blijft dat de zon voor iedereen gratis beschikbaar is. Dus waarom dan geen gebruik maken van de zon als bron voor uw zakelijke energie? Het is op dit moment dan ook een populaire manier om energie op te weten. We zien dan ook steeds vaker dat men besluit om ons dak privé en zakelijk vol te leggen met zonnepanelen om energie op te weken. Echt goed bezig zijn op het gebied van duurzaam? Kies dan voor de ultralichte zonnepanelen van Solmade Energy. Waarom? Dat en meer leest u in dit artikel.

Transport

Voordat men een zonnepaneel op het dak plaatst moet deze eerst op transport. Hiermee belasten we het milieu voordat we schone energie hebben. En om die reden zijn onze ultralichte zonnepanelen interessant te noemen. Naast 70% lichter zijn onze ultralichte zonnepanelen tot 95% dunner dan een traditioneel paneel. Door het lichtere gewicht en de kleinere afmeting is het mogelijk om meer panelen te vervoeren met een transport. Hiermee kan tot 60% bespaard worden op de CO2 uitstoot bij het transport.

Montage

Een traditioneel paneel is zwaarder en vereist een montagesysteem. Ook zijn onze panelen in tegenstelling tot een traditioneel paneel flexibel. Ons paneel is volledig frameloos en een montagesysteem is niet vereist. Dit maakt onze ultralichte zonnepanelen geschikt voor bijna alle dakconstructies. Dankzij het lichte gewicht en het niet nodig hebben van een montagesysteem kan de montagetijd tot wel 40% worden verkort. Dat laatste scheelt natuurlijk arbeidskosten en biedt de monteur de mogelijkheid meerdere panelen op een dag te plaatsen. Beschikt u over een bestaand montagesysteem voor zonnepanelen op het dak en overweegt u de oude panelen te vervangen? Kies dan voor een paneel uit de SMB-serie en monteer deze op het al bestaande systeem.

Ultralichte zonnepanelen nodig?

Na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wilt u binnenkort ook zakelijk beschikken over schone energie? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over onze ultralichte zonnepanelen en de mogelijkheden voor uw bedrijf. Vertel ons meer over uw wensen om vervolgens met elkaar op zoek te gaan naar de best mogelijke oplossing. Op dit moment geen mogelijkheid om een dergelijke investering te doen? Maak dan gebruik van ons lease aanbod. Onze adviseurs hier graag meer over en maken wanneer gewenst een passend voorstel voor uw bedrijf.

Samen bouwen aan een schoner milieu? Dan denkt u natuurlijk aan de ultralichte zonnepanelen van Solmade Energy!