Zonnepanelen op het bedrijfspand biedt voordelen

Steeds vaker kiezen bedrijven ervoor om zonnepanelen te laten plaatsen op het bedrijfspand. Zij kiezen hiervoor met het oog op duurzaam ondernemen. Maar ook om de kosten voor het gebruik van energie aanzienlijk te verlagen. Maar wat zijn de andere voordelen? Waar dient men rekening mee te houden bij de aanschaf? En zijn er ook nadelen? Dat en meer leest u in dit artikel.

Enkele voordelen

Naast het argument duurzaam kiest men ook voor zonnepanelen op het bedrijfspand om de energiekosten te verlagen. De andere voordelen worden vaak niet genoemd. Maar deze zijn er wel degelijk. Heeft uw bedrijfspand een kantoor of showroom? Dan is in bijna alle gevallen het hebben van een energielabel wettelijk verplicht. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het bedrijfspand kunt u een hoger energielabel krijgen. Een hoger energielabel verhoogt overigens ook de waarde van het bedrijfspand.

Ook bent u minder afhankelijk van het energiebedrijf. Is er sprake van wijziging in het tarief of een storing? Met zonnepanelen beschikt u bijna altijd gewoon over elektriteit. Werkt men binnen uw bedrijf ook in de nacht? Dan kunt u ervoor kiezen om de panelen aan te sluiten op een accu. Op deze manier beschikt u op elk moment over elektriciteit.

Veel bedrijven geven vaak de voorkeur aan samenwerken met een duurzaam bedrijf. Met zonnepanelen op het bedrijfspand kunt u uitstralen dat ook uw bedrijf veel waarde hecht aan duurzaam ondernemen.

Zijn er ook nadelen?

Voordat u kiest voor zonnepanelen op het bedrijfspand is het goed om een aantal zaken vooraf te controleren. Is bijvoorbeeld de constructie van het dak geschikt voor zonnepanelen? In sommige gevallen moet het dak eerst versterkt worden voordat het mogelijk is om hierop zonnepanelen te plaatsen. Dit komt overigens weinig voor wanneer u kiest voor de zonnepanelen van Solmade energy. Deze zijn namelijk 70% lichter en 40% dunner dan een traditioneel zonnepaneel. Ook zijn onze panelen flexibel en hierdoor geschikt voor bijna elke ondergrond.

Daarnaast het verstandig om voor het plaatsen van zonnepanelen eerst een aantal zaken te controleren. In sommige gevallen kan een verzekeraar eisen dat het bedrijf eerst onbrandbare dakisolatie aanbrengt voor plaatsing. Of dient men een periodieke keuring uit te laten voeren door een gespecialiseerd bedrijf. Voldoet u aan de gestelde eisen van de verzekeraar? Dan zijn de panelen in bijna alle gevallen standaard verzekerd.

Tot slot is het aan te raden om vooraf te controleren of het aanvragen van een vergunning nodig is om zonnepanelen te plaatsen op het bedrijfspand. Het is namelijk een dure investering wanneer de panelen na plaatsing weer verwijderd moeten worden toch?

Zonnepanelen op het bedrijfspand?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Of overweegt u zonnepanelen te laten plaatsen op het bedrijfspand? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij voorzien u graag van antwoorden en denken graag met u mee!