Zonnepanelen voor bedrijven

Onze overheid heeft als doel dat Nederland in 2050 volledig CO2-neutraal is. Om die reden houden steeds meer bedrijven zich bezig met duurzaam ondernemen. In de afgelopen jaren hebben veel bedrijven bijvoorbeeld de TL buizen vervangen voor LED verlichting. Redenen hiervoor zijn met name de langere levensduur en een lager energieverbuik. Naast deze redenen heeft LED verlichting ook een positieve invloed op de werkprestaties. Ook zien we dat steeds meer bedrijven kiezen voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Bent u benieuwd waarom bedrijven hiervoor kiezen? En wilt u meer weten over de directe voordelen? Lees dan snel verder.

Waarom bedrijven kiezen voor zonnepanelen

Elk bedrijf zal continu kijken of het mogelijk is om kosten te besparen. Voordat men kan besparen zal men in bijna alle gevallen eerst moeten investeren. Kiest u ervoor om zonnepanelen te laten plaatsen om zelf uw energie op te wekken? Dan weet u zeker dat de energiekosten aan het einde van elke maand lager zullen zijn. Daarnaast vergroot het de waarde van het bedrijfspand en werkt uw bedrijf dus mee aan een gezonde planeet. Om duurzaam ondernemen te stimuleren heeft onze overheid verschillende subsidies in het leven geroepen. Wekt u meer energie op dan nodig? Dan is er sprake van terugleveren van energie aan de energieleverancier. Over het overschot ontvangt u dan een financiële vergoeding.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het is voor ons moeilijk om direct aan te geven hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Dat is namelijk afhankelijk van diverse factoren. De ligging van de zonnepanelen is bijvoorbeeld belangrijk om te weten. Liggen de panelen op het zuiden zonder schaduw van bomen of gebouwen? Dan haalt u het optimale rendement uit uw zonnepanelen. Is de ligging van de panelen niet op het zuiden? Of staat uw pand op bepaalde dagdelen in de schaduw van bomen en/of gebouwen? Dan levert een zonnepaneel minder op. Een andere belangrijke factor is uw huidige stroomverbruik per jaar en wat uw verwachting is voor de toekomst. Denkt u voor de komende jaren aan uitbreiding? Dan is het aan te raden om meer zonnepanelen te laten plaatsen dan nu misschien nodig is. Over de teveel opgewekte energie ontvangt u dan in die periode een vergoeding vanuit de energieleverancier.

Meer weten?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Vertel ons meer over uw bedrijf en plannen in de toekomst. Na het eerste gesprek voorzien wij u graag van een passend advies.