Gratis stroom van eigen dak. Wat ons betreft als bedrijf in lichtgewicht zonnepanelen is dat voor iedereen die denkt aan de eigen portemonnee en het milieu met onze lichtgewicht zonnepanelen mogelijk. Zowel zakelijk als privé. Een plat dak, schuin dak, dakpannen of een dak met rondingen? Wij hebben voor elk dak de beste oplossing in huis. Het betreft een eenmalige investering die zich in gemiddeld 5 tot 7 jaar zal terugverdienen. In sommige gemeenten kan men bij de aanschaf aanspraak maken op een gunstige lening of subsidie. De betaalde BTW kan na de aanschaf overigens direct terugvragen aan de overheid. Waarom het goed idee is om niet langer te wachten met de aanschaf? Dat en meer vertellen we graag in dit artikel.

Vergoeding bij terugleveren

Bijna elk huishouden en bedrijf wekt met onze panelen meer energie op dan nodig is. Teveel opgewekte energie kan men terugleveren aan de stroomleverancier. Dit zal aan het einde van het jaar verrekent worden met het totale verbruik. Dit heet salderen. Als bedrijf in lichtgewicht zonnepanelen verwachten wij dat de salderingsregeling voor deze vergoeding vanaf 2023 lager zal zijn. Naast het milieu is een dergelijke investering op korte termijn ook goed voor de eigen portemonnee. Hierover vertellen wij in onderstaande alinea meer.

Teruggave BTW

Het laten plaatsen van lichtgewicht zonnepanelen kost natuurlijk geld. En dat geld wil je natuurlijk terugverdienen. Op dit moment zijn er geen landelijke aankoopsubsidie. In een aantal gemeenten kan men wel aanspraak maken op gunstige leningen of subsidies voor de aanschaf van lichtgewicht zonnepanelen. Wel is het zo dat men zowel zakelijk als privé de te betalen BTW kan terugvragen bij de overheid. Hiermee bespaart men direct 21% van de aanschafprijs. Zoals eerder aangegeven loont het ook zonder subsidie om lichtgewicht zonnepanelen aan te schaffen. Een paneel verdiend zich altijd terug en gaat gemiddeld 25-30 jaar mee.

Bedrijf in lichtgewicht zonnepanelen voor elk dak!

Ook op zoek naar lichtgewicht zonnepanelen voor gratis stroom? Dan bieden wij als bedrijf in lichtgewicht zonnepanelen de beste oplossing voor elk dak. Onze panelen zijn tot wel 70% lichter dan een normaal paneel en te plaatsen zonder montagesysteem. Ook zijn onze panelen flexibel en tot 95% dunner. Het grote voordeel daarvan is dat onze panelen geplaatst kunnen worden op elk dak. Dankzij de kleinere afmetingen en het lichtere gewicht kunnen de panelen sneller geplaatst worden dan normale panelen. Naast een snellere tijd van plaatsing bespaart men dankzij het kleinere formaat ook op transport. Simpelweg omdat men meer panelen tegelijk kan vervoeren.

Meer weten over onze panelen of op zoek naar een bedrijf in lichtgewicht zonnepanelen? Of na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.