Bij het kiezen voor een bedrijf om zonnepanelen te laten plaatsen is het lastig om te bepalen of deze beschikt over een keurmerk. Dat komt omdat het in Nederland nog niet verplicht is om een keurmerk te tonen bij het plaatsen van panelen. Maar wanneer u kiest voor panelen wilt u natuurlijk wel dat gebeurd. In de eerste plaats omdat het plaatsen van panelen veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Aan de andere kant kan het niet goed plaatsen van panelen ervoor zorgen dat ze minder goed werken. Dat heeft als gevolg dat de panelen na de installatie minder opleveren. Kortom; bij het laten plaatsen van zonnepanelen wilt u natuurlijk kiezen voor erkende bedrijven voor zonnepanelen.

Erkende bedrijven voor zonnepanelen

Het is dus niet verplicht om een keurmerk te hebben en te tonen bij het plaatsen van zonnepanelen. Maar het is wel mogelijk om als installateur het keurmerk Zonnekeur aan te vragen. Om hieraan te voldoen moet minstens één persoon binnen het bedrijf beschikken over de benodigde certificaten. Bij het maken van een keuze voor het laten plaatsen kan het dan ook geen kwaad om te vragen of het bedrijf beschikt over het Zonnekeur keurmerk. Wil of kan het bedrijf deze niet tonen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor erkende bedrijven voor zonnepanelen die wel beschikken over dit keurmerk.

Andere kenmerken

Wilt u toch kiezen voor een bedrijf zonder keurmerk? Dan zijn er andere kenmerken om te controleren of het bedrijf vakbekwaam is. Dit kunt u controleren door te vragen naar de opgedane ervaring en expertise van het bedrijf. Het kan ook geen kwaad om het bedrijf op te zoeken in Google en reviews van andere klanten te lezen. Een ander kenmerk is de garantie die het bedrijf afgeeft na de installatie van de zonnepanelen. Betreft de garantietermijn tussen de 10-15 jaar? Dan zit het vaak wel goed.

Waarom Solmade Energy

De panelen van Solmade Energy worden niet warmer dan 56 graden en behoren daardoor tot de veiligste in de markt. Ook zijn onze panelen 70% lichter en tot 95% lichter dan traditionele panelen. Dit maakt onze panelen geschikt voor bijna alle dakconstructies in Nederland. Ook behoren wij tot de erkende bedrijven voor zonnepanelen. Naast de benodigde certificaten voor het plaatsen van panelen beschikken wij ook over een ISO 9001 en ISO 45001 certificering.

Meer weten over onze panelen of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.