Steeds vaker maken we gebruik van zonnepanelen om zelf energie op te wekken. Logisch ook aangezien de prijs voor energie in de afgelopen jaren is toegenomen. We betalen niet alleen steeds meer voor de energie die we nodig hebben. Ook moeten we steeds meer afdragen aan onze leverancier van energie. Met het aanschaffen van zonnepanelen is men minder afhankelijk van energieleveranciers. Dat is dan ook de reden dat we zowel zakelijk als privé graag gebruik maken van zonnepanelen. Maar in sommige gevallen is het niet mogelijk om te kiezen voor een traditioneel PV paneel. Reden hiervoor kan zijn dat de ondergrond gebogen is of de constructie van het dak niet sterk genoeg is. In dat biedt een flexibel zonnepaneel uitkomst. Meer weten? Lees dan snel verder!

Flexibel zonnepaneel de oplossing voor iedereen!

In sommige gevallen is het niet mogelijk om te kiezen voor een traditioneel PV paneel. Dat kan zijn omdat de ondergrond niet geschikt is. Maar het kan ook zijn dat het in een bepaald gebied niet is toegestaan om traditionele zonnepanelen (PV paneel) te plaatsen. In de buurt van Schiphol bijvoorbeeld. Reden hiervoor is dat de PV panelen op het dak de piloot van een vliegtuig of helikopter kan verblinden. Is één van deze situaties ook voor u van toepassing? Of is er een andere reden waarom het niet mogelijk is om te kiezen voor een traditioneel zonnepaneel? Dan biedt ons flexibel zonnepaneel de oplossing.

Geschikt voor elke ondergrond en situatie

Wij hebben in ons assortiment een flexibel zonnepaneel welke geschikt is voor bijna elke ondergrond en situatie. Ze worden gebruikt op bijvoorbeeld daken van diverse voetbalstadions, treinstations, tunnels en parkeergarages. Deze daken bestaan vaak uit gebogen materiaal en in dit geval het plaatsen van een normaal PV paneel niet mogelijk. In een aantal gevallen is de constructie van het dak niet geschikt en zal deze eerst versterkt moeten worden.

Met een flexibel zonnepaneel van Solmade Energy hoeft men over bovenstaande niet na te denken. Ze zijn niet alleen flexibel maar ook nog eens 70% lichter dan een normaal paneel. Ook is een flexibel zonnepaneel van Solmade Energy 95% dunner en is er geen montagesysteem vereist. Hierdoor kan de installatietijd met 40% gereduceerd worden en door de afmeting en het gewicht wordt er tot 60% bespaard op de uitstoot van CO2 bij elke transportbeweging. Ook niet onbelangrijk in deze tijd waarin we bij (bijna) alles wat we doen rekening houden met het klimaat.

Meer weten over onze flexibele zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons voor meer informatie.