De kans is groot dat u op zakelijk gebied zonnepanelen heeft laten plaatsen. Of dat u er weleens over heeft nagedacht om dat te doen. Met een gemiddeld rendement van ongeveer 20% per jaar verdiend een zonnepaneel zich altijd terug. Binnen vijf jaar na het maken van de investering bent u uit de kosten. Om vervolgens de jaren daarna te beschikken over gratis energie. Dat scheelt niet alleen in de kosten. Maar het maakt ons ook minder afhankelijk van de energieleverancier en de almaar toenemende prijs voor het afnemen van energie.

Voordelen van een flexibel zonnepaneel

Het grote voordeel van een flexibel zonnepaneel is dat ze lichter zijn dan een standaard paneel. Onze panelen zijn tot 95% dunner en 70% dunner dan een standaard paneel. Het grote voordeel daarvan is het onze panelen geschikt maakt voor bijna elke dakconstructie. Onze panelen komt men dan ook op verschillende plekken tegen. Ook op plaatsen waar men het eigenlijk niet verwacht. Denk bijvoorbeeld aan tunnels of het dak van een voetbalstadion. Maar ook aan de balustrade van balkons of een parkeergarage. Twijfelt u of het dak geschikt is voor onze flexibele zonnepanelen? Neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek.

Duurzamer en veiliger

Omdat een flexibel zonnepaneel lichter is dan een standaard paneel biedt dat ook voordelen voor het transport. Door de kleinere afmetingen en het lichtere gewicht wordt er tot 60% bespaard op de Co2 uitstoot bij elke transportbeweging. Ook is er voor het plaatsen van onze panelen geen montagesysteem vereist. Hierdoor wordt de installatietijd tot 40% gereduceerd. Naast duurzamer is een flexibel zonnepaneel ook veiliger. Onze flexibele panelen worden niet warmer dan 56 graden behoren daardoor tot de veiligste in de markt.

LED verlichting voor grootgebruikers

De energie die u niet verbruikt, hoeft u ook niet op te wekken. De investering in zonnepanelen verdiend zich in korte tijd terug. Dat kan nog sneller wanneer je zakelijk ook kiest voor LED verlichting. Dit levert over het algemeen een besparing op van circa 2/3 van het energieverbruik. Naast deze besparing is dat natuurlijk ook goed voor het milieu. LED verlichting levert u een belangrijke bijdrage aan uw energie label van het onroerend goed.

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!