Flexibele zonnepanelen voor de zakelijke markt

De prijzen voor energie zijn in het afgelopen jaar fors gestegen. En met deze stijging is de interesse voor zonnepanelen toegenomen. Steeds vaker kiezen we in Nederland voor zonnepanelen om energie op te weken. Inmiddels heeft Nederland per inwoner de meeste zonnepanelen van Europa. Ook op zakelijk gebied is het aantrekkelijk om te kiezen voor zonnepanelen. Met de hoge prijzen voor energie zal de investering in zonnepanelen zich op korte termijn al terugverdienen. Dat gaat zeker het geval zijn voor grootverbruikers van energie. Ook op een duurzame manier energie opwekken met zonnepanelen? Maar is het niet mogelijk om een standaard paneel te plaatsen? Dan bieden onze flexibele zonnepanelen uitkomst.

Wat zijn flexibele zonnepanelen

Een standaard zonnepaneel betreft een rechte en vaste plaat. Om deze panelen te plaatsen op het dak is alle gevallen een montagesysteem vereist welke wordt vastgeschroefd aan het dak. Maar door de vaste vorm is dit paneel beperkt in toepassingen en mogelijkheden. Ook zijn standaard panelen over het algemeen een stuk zwaarder dan een flexibel zonnepaneel.

De kenmerken van flexibele zonnepanelen zijn dat deze buigbaar, dunner en een stuk lichter zijn dan de standaard panelen. Dat biedt mogelijkheden om de panelen te plaatsen op oppervlakten waar het plaatsen van een standaard paneel niet mogelijk is. Ook zijn deze panelen een stuk lichter en is een montagesysteem niet vereist. Hierdoor zijn deze flexibele zonnepanelen geschikt voor bijna alle dakconstructies. Flexibele zonnepanelen komt men tegen aan de gevels van een parkeergarage en op het dak van bijvoorbeeld een voetbalstadion.

Feiten en fabels

Een flexibel zonnepaneel is lichter en dunner dan een standaard paneel. Hierdoor kan men bij het transport aanzienlijk besparen op de kosten. Vroeger stonden deze panelen er om bekend dat ze duurder en inefficiënter waren dan een standaard paneel. Maar deze bewering is niet juist. De kosten zijn niet veel duurder en minstens zo efficiënt als een regulier paneel. Daarnaast worden onze panelen niet warmer dan 59ºC. En behoren daardoor tot de veiligste in de markt.

Flexibele zonnepanelen kopen of leasen

Na het aanschaffen van onze flexibele zonnepanelen kan men direct besparen op de kosten voor energie. Maar soms is het doen van een zakelijke investering op dit moment niet mogelijk omdat er andere prioriteiten zijn. In dat geval kunt u er ook voor kiezen om onze panelen te leasen. Vanaf € 5,00 per paneel/maand kunnen wij een turn key solar systeem leveren om zonne-energie op te weken.

Na het lezen van bovenstaande informatie vragen of meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.