Lichtgewicht zonnepanelen de nieuwe standaard

In de afgelopen maanden zijn de prijzen voor energie fors gestegen. Bijna elk bedrijf heeft hiermee te maken. Een goed alternatief is dan ook het zelf opwekken van energie. Het is dan ook logisch dat steeds meer bedrijven kiezen voor een dak vol zonnepanelen. Dat is met name aantrekkelijk voor bedrijven die overdags draaien. In dit geval wordt de opgewekte stroom direct verbruikt. Bij het plaatsen van zonnepanelen is het aan te raden om eerst te controleren of de constructie van het dak sterk genoeg is. Het is namelijk niet altijd mogelijk om standaard panelen te plaatsen. Wanneer het dak niet sterk genoeg is heeft u twee opties. De constructie van het dak verstevigen of kiezen voor de lichtgewicht zonnepanelen van Solmade Energy!

Lichtgewicht zonnepanelen

In ons assortiment kunt u kiezen uit een ultralicht paneel met aluminium frame. Deze zijn een stuk licht dan standaard panelen, maar zien er hetzelfde uit. Voor het monteren van deze panelen kan met gebruik maken van universele bestaande dakmontagesystemen. Is het universele systeem geen optie? Kies dan voor de Solmade SMF-serie. De slimme, flexibele en ultralichte zonnepanelen van deze serie zijn volledig frame loos.. Daardoor zijn ze extreem flexibel en uitermate geschikt om te plaatsen waar de normale manier van monteren niet mogelijk is. Deze komt men vooral tegen op plekken waar traditionele panelen niet geplaatst kunnen worden.

Fiscale voordelen

Het aanschaffen van zonnepanelen biedt voor bedrijven een aantal fiscale voordelen. De BTW bij aanschaf is bijvoorbeeld aftrekbaar. Ook betaalt het bedrijf geen belasting over de zelf opgewekte energie. En wanneer het bedrijf meer energie opwekt dan het verbruikt en terug levert aan het stroomnet krijg men hier een vergoeding voor. Dit noemt men ook wel salderen.

Om van de salderingsregeling gebruik te maken moeten de lichtgewicht zonnepanelen dient men de panelen wel aan te melden op energieleveren.nl. Daarbij is het wel goed om te weten dat deze regeling vanaf 2025 wordt afgebouwd. Hierna zal deze regeling overgaan op een vaste vergoeding bij terugleveren. De hoogte daarvan bepaalt de energieleverancier zelf. Het is dan ook aan te raden om vanaf 2025 jaarlijks na te gaan welke leverancier het hoogste bedrag betaalt bij terugleveren.

Meer weten?

Meer weten over de zakelijke mogelijkheden en onze lichtgewicht zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de (on)mogelijkheden en komen graag bij u langs op locatie om te situatie te beoordelen. Direct geldt besparen op de kosten voor energie en verduurzamen? Wij zijn er helemaal klaar voor om u daarbij maximaal te ondersteunen!