Lichtgewicht zonnepaneel

Met huidige stroomprijzen kiezen we in Nederland massaal voor het plaatsen van zonnepanelen. Ook zakelijk kiezen we hier steeds vaker voor om de maandelijkse kosten voor energie te laten dalen. Deze investering verdiend zichzelf binnen aantal jaren al terug. Over het algemeen staat hiervoor een periode van 10 jaar. Gemiddeld gaat een zonnepaneel ongeveer 25 jaar mee. En dat maakt het voor bedrijven aantrekkelijk om zonnepanelen te plaatsen. Deze leveren over een langere periode in de toekomst namelijk geld op. Maar wat als de constructie van het dak niet geschikt is voor zonnepanelen? In dat geval biedt ons lichtgewicht zonnepaneel in bijna alle gevallen uitkomst. Hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Zakelijk kiezen voor zonnepanelen

Wanneer zakelijk kiest voor zonnepanelen levert dit een extra belastingvoordeel op voor het bedrijf. Het is een investering welke zich direct al laat terugverdienen. De kosten voor het laten installeren en plaatsen mag men namelijk in boekhouding opnemen als kosten. Hiervoor geldt een maximale afschrijvingstermijn van 20 jaar. Het voordeel daarvan is dat het bedrijf aan het einde van het jaar minder belasting hoeft te betalen. Naast deze kosten ook voor zowel de aanschaf als de installatie de betaalde BTW terugvragen.

Lichtgewicht zonnepaneel

Ondanks alle zakelijke belastingvoordelen is het voor een groot aantal bedrijven niet mogelijk om zonnepanelen te laten plaatsen. Voorbeelden hiervan zijn is dat het oppervlak niet geschikt is om panelen te plaatsen. Of de constructie van het dak is niet sterk genoeg om gewicht van de panelen te kunnen dragen. In dat geval kan men kiezen voor het versterken van de constructie of ons lichtgewicht zonnepaneel.

Het lichtgewicht zonnepaneel van Solmade Energy is geschikt voor bijna elk oppervlak en tot 70% lichter dan traditionele panelen. Ook vereist het plaatsen van onze panelen geen montagesysteem. Omdat onze panelen ook tot 95% dunner zijn kan men deze bijna overal plaatsen. Het maakt deze panelen ook geschikt om te plaatsen aan de gevel van het pand of andere oppervlakten die niet echt zijn. Omdat de panelen lichter en dunner zijn bespaard men tot 60% op de uitstoot van CO2 bij het transport. Dat maakt ons lichtgewicht zonnepaneel ook nog eens extra groen. Met een maximale opwarmtemperatuur van 56 graden behoren onze panelen tot de meest veilige in de markt.

Meer weten?

Direct kiezen voor duurzaam? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. Wil je direct besparen op de kosten voor energie zonder te investeren? Dan is ook mogelijk om ervoor te kiezen om ons lichtgewicht zonnepaneel te leasen. Dit kan al gerealiseerd worden vanaf 5,00 per maand