Steeds vaker kiezen we zowel privé als zakelijk voor duurzaam in Nederland. Er rijden steeds meer elektrische auto’s op onze wegen. En onze huizen en bedrijfspanden zijn steeds beter geïsoleerd om de warmte in de winter binnen te houden. Een bijkomend voordeel van isoleren is dat de warmte in de zomermaanden langer buiten blijft wanneer de zon schijnt. Wat betreft de zon kiezen we in Nederland steeds vaker voor zonnepanelen om zelf energie op te wekken. Op een groot aantal daken en gebouwen van bedrijven komt u ze inmiddels tegen. Van een aantal panelen tot een volgelegd dak. Maar in een aantal situaties is het niet mogelijk om te kiezen voor een standaard zonnepaneel. In dat geval biedt een flexibel zonnepaneel uitkomst. Zakelijk op zoek naar een oplossing? Lees dan snel verder!

Wat is een flexibel zonnepaneel

Een standaard zonnepaneel komt u tegen op daken met een vlakke ondergrond. Na het aanbrengen van een standaard montagesysteem kunnen de standaard panelen worden vastgezet. Is de ondergrond niet vlak genoeg? Of de wens om panelen te plaatsen aan een gevel? Dan is het niet mogelijk om standaard zonnepanelen te plaatsen op het dak. In dat geval biedt een flexibel zonnepaneel in bijna elke situatie uitkomst. Een flexibel zonnepaneel kan men op een gebogen manier monteren. Dat maakt deze panelen met name voor de zakelijke markt interessant wanneer het plaatsen van een standaard paneel niet mogelijk is.

Andere voordelen

Voor het plaatsen van zonnepanelen dient men eerst te controleren of de constructie hier wel sterk genoeg voor is. Is de contructie van het dak niet sterk genoeg? Dan moet men het dak eerst versterken voordat men hier zonnepanelen op kan plaatsen. Het grote voordeel van een flexibel zonnepaneel is dat deze lichter is dan een standaard paneel. Dat maakt onze flexibele zonnepanelen automatisch geschikt voor bijna alle dakconstructies. In tegenstelling tot een standaard paneel zijn onze panelen 70% lichter en 95% dunner. In praktijk komt dit neer op een gewicht van 2,9 kg per m2. Ook is voor onze flexibele panelen geen montagesysteem vereist. Dat zorgt ervoor dat de installatietijd van een flexibel zonnepaneel tot 40% gereduceerd kan worden. Door de afmeting en het gewicht wordt er tot 60% bespaard op de Co2 uitstoot bij elke transportbeweging.

Meer weten?

Na het lezen van dit artikel meer weten over onze flexibele zonnepanelen voor de zakelijke markt. Onze specalisten voorzien u graag van een advies op maat. Zij kunnen u meer vertellen over onze product en de mogelijkheden om deze aan te schaffen. Zelf energie opwekken met behulp van de zon zonder hoge investeringen te doen voor de aanschaf? Neem dan contact met ons op via contact@solmade-energy.com en vraag naar onze lease mogelijkheden.