Zakelijke zonnepanelen in Dordrecht nodig?

In 2023 heeft de Nederlandse overheid als doel om 49% minder CO₂ uit te stoten ten opzichte van 1995. Vanaf 2050 moet de uitstoot met 95% zijn afgenomen. Of we dat gaan halen weten we op dit moment natuurlijk niet. Bij met name bedrijven moet veel gebeuren om de uitstoot van CO2 te verlagen. Het zelf opwekken van energie met behulp van zonnepanelen is daar een voorbeeld van. Om de aanschaf van zonnepanelen interessant te maken zijn er verschillende stimuleringsregelingen in het leven geroepen door de overheid. Op zoek naar zakelijke zonnepanelen in Dordrecht? Dan kunt u rekenen op de panelen en service van Solmade Energy!

Lagere energiekosten

Zelf energie opwekken met behulp van zonnepanelen is op termijn goedkoper dan stroom inkopen bij een leverancier van energie. Natuurlijk heeft men in eerste instantie te maken met (soms hoge) aanschafkosten. Maar op termijn laat deze investering zich over het algemeen binnen 10 jaar terug verdienen. Dat is helemaal het geval wanneer je structureel meer energie opwekt dan nodig. In dat geval kan men gebruik maken van de salderingsregeling (klein zakelijk) of krijgt men een vergoeding bij terug leveren van energie van de leverancier. Wat betreft de vergoeding is het aan te raden om regelmatig verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. De vergoeding per leverancier bij terug leveren kan per jaar namelijk enorm verschillen.

Belastingvoordeel

De aanschaf van zakelijke zonnepanelen kunt u afschrijven over een periode van 20 jaar. Over een langere periode kosten opvoeren laat de wint van het bedrijf lager uitkomen en hiermee betaal je dus in de toekomst minder belasting. Een ander voordeel is dat de betaalde BTW bij aanschaf van zonnepanelen aftrekbaar is. Dat maakt de investering voor een groot aantal ondernemers extra interessant om over te gaan tot aanschaf van zonnepanelen.

Zakelijke zonnepanelen in Dordrecht nodig?

Op zoek naar een betrouwbare leverancier van zakelijke zonnepanelen in Dordrecht? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Bij ons hebben zakelijke klanten de keuze om zonnepanelen aan te schaffen of te leasen. Voor elke klant verzorgen wij een advies op maat en doen we uiteindelijk een passend aanbod, geheel afgestemd om uw wensen en behoeften. Natuurlijk kunnen wij u ook helpen aan informatie over de meest recente stimuleringsregelingen vanuit de overheid en hoe men daar aanspraak op kan maken.

Samen duurzaam ondernemen en direct besparen op de maandelijkse kosten voor energie? De specialisten van Solmade Energy zijn er klaar voor!