Steeds meer bedrijven kiezen voor zonne energie. Maar waarom eigenlijk? De reden om gebruik te maken van zonne energie zijn verschillend. Dat heeft vaak te maken met het besparen van kosten voor energie. Of omdat het bedrijf duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Maar er zijn ook andere redenen om te kiezen voor zonnepanelen op het dak van het bedrijf. Voor bedrijven die willen verduurzamen zijn er verschillende subsidies beschikbaar vanuit de overheid. Nog geen zonnepanelen en overweegt u deze aan te schaffen? Lees dan snel verder want in dit artikelen benoemen we een aantal redenen.

Duurzaam ondernemen

Een groot aantal klanten in Nederland en het buitenland verwachten dat bedrijven respect hebben voor mens en milieu. Denk bijvoorbeeld aan overheden en maatschappelijke organisaties. In Nederland stelt de overheid bepaalde MVO-eisen aan bedrijven bij wie zij inkoopt. Heeft uw bedrijf veel te maken met dit soort klanten? Dan kan het interessant zijn om ook te investeren in panelen voor zonne energie. Voor de aanschaf van deze panelen zijn er subsidies vanuit de overheid beschikbaar.

Een andere reden kan zijn dat het bedrijf verplicht is om energiebesparende maatregelen te nemen. Verbruikt uw bedrijf of instelling per jaar meer dan 50.000 kWh aan elektriciteit? Of meer dan 25.000 m3 aan aardgas? Dan bent u verplicht om maatregelen te nemen die energie besparend zijn. Ook geldt voor dit soort bedrijven een informatieplicht per 1 juli 2019. Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat deze maatregelen een terugverdientijd van 5 jaar of minder geldt.

Elektrisch wagenpark

Een groot aantal merken heeft aangegeven om de productie voor auto’s die rijden op benzine en diesel binnen een paar jaar te stoppen. Dat zorgt ervoor dat het aanbod van elektrische auto’s steeds verder toeneemt. Ook wordt de actieradius steeds groter en kan een bedrijf zakelijk ook kiezen voor een elektrische bestelauto. Steeds vaker kiezen bedrijven dan ook voor de aanschaf van elektrische auto’s voor het personeel. Maar om deze auto’s te laten rijden moeten ze natuurlijk wel opgeladen worden. Om dat op een goedkope manier te doen zou zonne energie de bedrijven daarbij kunnen helpen. Een aantal palen om te laden in combinatie met zonnepanelen op het dak ligt dan ook voor de hand. Naast dat het duurzaam is zorgt dit ook voor een flinke besparing op de kosten voor brandstof.

Zonne energie voor bedrijven

Er zijn door bedrijven natuurlijk meerdere redenen te bedenken om te kiezen voor zonne energie. Heeft u interesse in het aanschaffen van zonnepanelen voor uw bedrijf om zelf zonne energie op te wekken? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Onze specialisten voorzien u graag van een goed advies op maat.