Zonnepanelen voor bedrijven zijn de toekomst

Steeds meer bedrijven kiezen voor zonnepanelen. Duurzaam ondernemen begint natuurlijk met het zelf opwekken van energie. Zelf energie opwekken is een slimme investering en heel gebruikelijk in deze tijd. Naast lagere kosten voor energie bieden zonnepanelen voor bedrijven ook andere voordelen. Op dit moment geen middelen om zonnepanelen aan te schaffen? Dan kunt u er ook voor kiezen om panelen tegen een vast bedrag per maand te leasen. Op die manier kunt u wel direct kosten besparen op de energienota. Meer weten over de voordelen? Lees dan snel verder!

Verplicht energielabel

Elk kantoor groter dan 100 m2 moet vanaf 2023 minimaal een energielabel C hebben. Dat maakt zonnepanelen voor een groot aantal bedrijven in Nederland interessant. Met het plaatsen van zonnepanelen verlaagd men naast de maandelijkse kosten voor energie ook direct de Energie-Index van het bedrijfspand. Een lagere Energie-Index leidt automatisch tot een beter energielabel. En met een energielabel verhoogt men ook direct de waarde van het bedrijfspand. De aanschaf van zonnepanelen zijn dus een goede manier om het bedrijfspand snel energiezuinig te maken.

Zonnepanelen voor bedrijven zijn de meest slimme investering

Over het algemeen gaan zonnepanelen gemiddeld 30 jaar mee. Met een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar is het kopen van zonnepanelen voor bedrijven dan ook bijzonder lucratief te noemen. Helemaal omdat de zonnepanelen op dit moment nog salderen. Wanneer het bedrijf in de zomer meer energie opwekt dan men verbruikt kan men dit verrekenen met een hoger verbruik in andere seizoenen van het jaar.

Praktische tips

Het kan zijn dat de constructie van het dak niet sterk genoeg is voor het plaatsen van standaard zonnepanelen. Controleer dan ook eerst of het plaatsen van panelen wel mogelijk is op het bedrijfspand. Hierover hoeft u zich met onze panelen overigens geen zorgen te maken. Deze zijn namelijk 70% lichter dan een standaard paneel en hierdoor over het algemeen geschikt voor alle constructies.

Neem voor de aanschaf van panelen altijd eerst contact op met de netbeheerder. Waarom? Om te controleren of het stroomnet voldoende capaciteit heeft om bijvoorbeeld terug te leveren. Neem vooraf ook altijd eerst contact op met de verzekeraar. Het plaatsen van zonnepanelen kan namelijk gevolgen hebben voor de verzekering van het bedrijfspand. Omdat het pand door het plaatsen van meer zonnepanelen meer waard wordt kan het zijn dat de hoogte van de premie aangepast moest worden.

Na het lezen van dit artikel meer weten over onze zonnepanelen voor bedrijven? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.